Specialisten aan het woord

Je staat er niet alleen voor

Waarom een menopauze consult kan helpen

  Een menopauzeconsulente kan de tijd nemen om samen met de patiënte risicofactoren op te sporen. Bij aanwezigheid van bepaalde risicofactoren is het nuttig om de patiënte door te verwijzen naar de botdensitometrie. Als de diagnose wordt gesteld van osteopenie of osteoporose is de menopauzeconsulente goed geplaatst om educatie te geven en preventie en therapietrouw te bevorderen.

  Professor Dr. S. Goemaere - reumatoloog

  Een consult bij de menopauzeconsulente is broodnodig ter aanvulling van het gynaecologisch of huisartsenconsult. Een overgangsconsulente heeft de kennis om dieper in te gaan op klachten, direct of indirect aan de menopauze gerelateerd. Zij bekijkt de verschillende mogelijkheden van behandeling (zowel met hormonale als met natuurlijke producten) en kan de patiënt begeleiden naar een gezonde levensstijl, wat het risico op gezondheidsproblemen kan doen dalen. Ook klachten die men initieel niet aan de overgang zou linken, verbeteren duidelijk met een correcte begeleiding.

  Dr. S. Matthys - huisarts

  We doen alsof de menopauze niet bestaat. Maar vrouwen moeten niet in stilte lijden. Typisch vrouwelijke problemen moeten openlijk besproken kunnen worden.

  Michelle Obama

  De menopauze beslaat meer dan 30 jaar van je leven. Het wegvallen van de hormoonaanmaak kan voor veel problemen zorgen. Een goede begeleiding tijdens je menopauze kan je levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Een menopauzeconsulente heeft een gedegen opleiding om hierbij te helpen. Want voor alle duidelijkheid: laat de menopauze vooral een mooie periode zijn in je leven, waarin je nog energie en fitheid hebt om volop te genieten.

  Professor Dr. H. Depypere - gynaecoloog

  Voor een man is de overgang een mysterieus thema. Maar kijk, blijkbaar is het dat ook voor veel vrouwen.

  Martine Prenen

MENOGO maakt je fitter in je hoofd
én in je lijf.