Inspiratie

  • door: Griet Moerman
  • 18 Januari, 2021
  • Categorie: Blog
Een gezond energieniveau voor kwaliteit in je leven

Januari 2021. Een nieuw jaar, een beter jaar. 2020 heeft enorm veel van onze energie gevergd. En vrouwen hebben het sowieso al moeilijk tijdens de perimenopauze, de menopauze en vaak ook daarna. Zij klagen van stress, weinig energie, angstaanvallen, gewichtstoename, beklemd gevoel, slecht slapen, donkere gedachten, zichzelf niet meer zijn...

Wij zijn allemaal energie. We hebben allemaal een bepaalde vibratie. We hebben allemaal een trilling, zelfs op celniveau. Deze trilling is uniek, als een vingerafdruk. We resoneren met alles wat op dezelfde trilling trilt. Materieel of immaterieel.

Dit gebeurt via klanken, kleuren, gevoelens, gedachten, wat we doen, waarden, overtuigingen. En zo ontstaat er een verbinding met jezelf, met andere mensen, maar ook met het universum.

Er ontstaat een aantrekkingskracht tussen gelijkgestemde energieën. Meestal gebeurt dit onbewust. Vermoeidheid, angst, stress, woede, negativiteit, zijn zaken die trillen op een lage frequentie.

Als je die uitzendt, resoneer je met wat je eigenlijk niet wil en trek je de verkeerde dingen aan. Op die manier kom je in een vicieuze cirkel terecht en vertoef je louter in een overlevingsmodus. Heel belangrijk dus om de veroorzakers van deze energiearme situatie op te sporen, onder de loep te nemen en eraan te werken.

Plezier, vreugde, liefde, dankbaarheid, mededogen daarentegen trillen op een hogere frequentie. Dus liefhebben, lachen, bedanken, creativiteit, mediteren, genieten helpen om op een hogere trilling te vibreren en brengen je in een positieve, opwaartse spiraal.

Je krijgt een betere connectie met jezelf. Je wordt gezonder. Je innerlijke wijsheid en kracht nemen toe. Je zelfliefde groeit. Je gaat stralen waardoor je intense, waardevolle contacten kan leggen met andere mensen. Focussen op een energierijke toestand is bijgevolg van levensbelang.

Een handig hulpmiddel daarbij zijn de vibraties van klankschalen, stemvorken, je eigen stem, je ademhaling. Technieken die ik in mijn praktijk inzet. Zo bepaal je zelf het overgrote deel van de omstandigheden in jouw leefwereld en kan je je leven bewust sturen en boetseren.
Je kan je eigen verhaal schrijven, je hebt je trillingsniveau zelf in de hand.